Saturday, February 14, 2009

PasaL KeReTa ...

aku memula cm tak percaya ...apa betul ada spesis makhluk cenggini dalam dunia ...tapi bila ia berlaku dekat kawan baik aku sendiri ...memang aku terpaksa surrender ada gak dalam dunia yang suka buat cite klakor gaban camni .... SEMUANYA KERANA KERETA .

kawan aku ni berkasih sayang dengan sorang mamat sewaktu kat kampus. Kira kira dengan hidup student keluarga sederhana u dont expect to much ah nak ada kete ...motor adalah ...tapi memandangkan kami ni (sebab aku sama uni ngan kawan aku) belajo kat uni yang lengkap trip bus dia selang 15 min , dengan lrt nya, dengan teksi nya maka takdelah ngidam nak beli kete sangat. Lagipun sapa nak tanggung kos minyak kalau bukan mak pak kita gak ... maka , berdating ah kawan aku ngan pakwe dia ke tempat tempat femes menaiki lrt atau bus ... kira susah senang bleh layan ...
Bukan setahun dua kawan aku berchenta sehingga masuk fasa kerja ... bila time kerja (ialah fresh grad) duit bayar sewa umah cukup ah, shopping runcit runcit bleh ah .... pakwe kawan aku berkawan ngan pompuan pompuan yang ada keta ... tetiba plak mamat ni rasa eh cm senang ek jika bergerak ngan kete .... maka pepaham lah korang pada satu hari yang sugul mamat itu mengutarakan permintaan yang memang -haih' lawak sungguh'

mamat A: minah, aku rasa stakat ni kisah chenta kita
minah B: apsal lak lu tetiba bagi talak ni
mamat A: sebab gua jumpa awek baru
minah B: apa lebey awek baru ngan gua??
mamat A: sebab awek baru ada kete ...senang ah gua nak kua
minah B: erkkk???


letupan berapi: kan lebey baik mamat tu kata dia mintak putus sebab dia ada thalassemia major ke , darah dia hemophilic ke ...dari bagi reason kete ...gile tak meriah alasan mu itew ....

8 comments:

Fakhzan Marwan said...

kasihan nya....

ditalakan kerana miskin tidak berkereta....itu alasan paling gile! nak tergelak pon ada, nak menangis pun ada,,,,nih species jantan dari mana nih? dari harimau belang gamaknya,,,tiada peri kemanusian...mungkin jua! species katak puru...

katakan pada sahabat anda, sabar lah, moga2 Allah hantar kan yang terbaik untuk dia...

Caracol S. Trampt said...

macho tak lelaki?

hahahha

Pewaris Reformasi said...

itu cinta kelas rendah..haha

KNOWLEE said...

Hah! Stupid a**h*** punya jantan! Apesal ha jantan skarang ni ramai yg bodoh-bodoh belaka? Yg punya setia, baik kat dia, dia buang. Yg betina bodoh piang dia tergila-gila kejar. Dia pun bodoh piang!

thaliana_damia said...

fakhzan :saya lagilah tukang dengar cerita depan mata, nak gelak salah dan nak nangis pun salah ...kalau gelak ada plak kawan saya kata saya tak ada perasaan ...tapi bukan saya nak gelakkan dia sebab mamat tu memang tak berguna ...kalau dia ngaku dia ada AIDS pun saya rasa lebih afdal dari kata pasal kereta...kalau nak nangis sama sama kang nanti sampai bila kawan saya tu nak bangkit balik ...

thaliana_damia said...

caracol:

taraf kemachoan yang masuk most eligble bachelor pun gagal ..

pewaris reformasi;

itu cinta bukan kelas terendah ...tapi kasta yang dah takde kasta ...bodoh itu orang

thaliana_damia said...

KNOWLEE :

RILEKS, RILEKS ...MAMAT CMANI ALA ALA DINOSOUR ...CUKUP TAHUN NANTI PUPUS AH DIA ...

virtual insanity said...

pojan, itu tidak machom okay..

itu adalah mengong

sekian