Friday, February 27, 2009

baru ko rasa!!!!

“I did not need to pay toll when I was a Cabinet minister. I did not feel the pinch then. Now that I am no longer one and pay toll, I begin to feel the pinch. The rakyat will feel it even more,’’ said Azmi.

petikan berita dari the starlight


Kejap , maksud pakcik azmi di sini bahwa ketika zaman dia jadi menteri dia tak payah bayar tol ...maknanya dia kan duduk kat padang besar ,,,jadi katakanlah perjalanan dari jb ke padang besar tolnya rm100 lebih dia tak perlu bayar ...owh ..gitu ...dah kaya bertambah kaya!!! rakyat yang semikin makan semekut ni lah duk bayar kat PLUS tu ...

Dulu kecik kecik aku tanya kat mama apsal PLUS ,,,mama aku jawab senang je ...sebab senang tambah harga ..PLUS = TAMBAH ,...kalau kurang harga mungkin MINUS namanya ...

Kepada pak azmi, stakat bayar tol tu celah gigi mu saja ...apalah nak pikirkan kalau compare ngan rakyat yang ramai dah jobless yang ramai tak makan ni ...ish ish ish ...baru skang ko rasa?? dulu time jadi menteri atau wakil rakyat bukan tujuan dia untuk menjaga kebajikan rakyat ?? owh lupa , korang menjaga tembolok memasing .... baru skit je tu ...bukan ke bil telefon, bil astro, bil api korang masih free lagi???

8 comments:

Caracol S. Trampt said...

eh, bini maintanen tinggi, sbb tu tol mahal nak bebel bebel

Nur said...

hahahahha, padan muka, lepas ni nak tunggu menteri mana plak lagi mengeluh, hampeh, rakyat yang miskin ni masih lagi tak beri perhatian, sok2 nak jawap kat akhirat nanti tak tau la...we have 25 million people babe! sanggup ye deme tanggung dosa?

aduh!

thaliana_damia said...

caracol; sape suh kawen dengan wanita yang konon kononnya wanita melayu paling cantik ..ahakz ...rasakan ....

thaliana_damia said...

fakhzan:menteri mana pernah beri perhatian ...rakyat hanya diperlukan ketika kempen pilihanraya dengan membetulkan atap umah, bagi beras, bagi kain batek segala ...selain itu bleh blah

Pewaris Reformasi said...

pak menteri mmg poyo..

tu kau tengok lagi camne rosmah shopping..

pakcik aku pernah tengok pun pening kepala dibuatnya.

sekali shopping mcm org kampung shopping seumur hidup!

boleh menangis kalau kau fikir!

thaliana_damia said...

aku dengar cite dia shopping penuh 8 kereta ...apa agak dia beli???

Saichou said...

betul 8 kete? mmg tak igt rakyat lah..

thaliana_damia said...

mana penah mereka ingat kita