Thursday, January 22, 2009

Buang Anak atau Buang Emak

Dulu cerita terjun, skarang cerita main buang buang ....apa kes la masyarakat aku ni ....betul ke apa kita ni tinggi pekerti??? bab yang ini aku musykil

Kisah Satu

Seorang bayi dibuang ke dalam tong sampah oleh bapanya ketika bergaduh dengan isterinya(iaitu mak bayi tersebut) ....aku biasa dengar orang gaduh ada ufo ngan boomerang ...bab buang bayi ketika bergaduh ni memang first time aku dengar ....dahsyat ....

Kepada ibu bapa si bayi jika rasa dah malas nak jaga anak bagi je lah kat aku ....memang aku tidak lah berapa willing nak jaga ...at least aku takde hati nak campak kat tong sampah ....bukan anak itu amanah Tuhan ...apalah dosa si baby tersebut ....


Kisah dua
Satu pasangan telah memfailkan saman ke atas anak disebabkan anaknya gagal menunaikan janji serta menghalau ibu bapa dari rumah. Sah tanggang versi millenium, lebih pilu anaknya seorang pensyarah ...errk, apa betul aku baca....tapi menurut statistik yang meletakkan ibu bapa di rumah orang tua kebanyakkannya adalah mereka yang berjawatan tinggi dan kelas professional A ...

Memang kat universiti tak ajar bab adab ...tapi sebagai seorang yang digelar terpelajar + ada otak ...plus dikatakan academician, cendiakawan ....adakah kita letak otak tidak pada tempatnya ...dah lah nak anto masuk uni tu dah separuh azab parents kita ...yang ko pergi buang parents tu kenapa??? lagi satu RM4400 tidak cukup untuk membantu ibu bapa ...aku tak fikir parents kita mintak semua duit gaji ...mereka mahukan our caring and concern ....buat si pensyarah , if u want to gain respect from student, u need to respect ur parents first ....


luahan berapi aku : Nak buat aktiviti buangan ni guna akal dan lepas tu ingat dosa ...kiamat nak dekat ..!!!!

7 comments:

Fauzan Ahmad said...

kiamat dah dekat nih

Kolloh said...

educated tu sebenarnya subjektif jer.
org yang sekolah pondok jer. Tak educated kah?

arnamee said...

Salam ziarah..

nice..

Fakhzan Marwan said...

arghhh!!!

benar kah kisah2 aliens nih? ,mak aiiii, siap saman2, siap buang2, cam haper jer nih? Msia ker haper nih? tuh la, buang lagi subject2 yang membentuk akhlak, bagus2...

Ibnurashidi said...

salam...

macam-macam yer..luahan berapi itu terasa gerun:)

thaliana_damia said...

fauzan ahmad - tanda tanda kecil kiamat itu sudah kita nampak

kolloh - saya tidak meletakkan sijil/cert berkeping2 sebagai lambang educatednya seseorang. Pada saya educated itu ialah implementation apa yang dipelajari dan bagaimana kita meletak sahsiah diri.

arnamee - salam, terima kasih menziarah

fakhzan - alien alien ini ada di bumi malaysia ...tanah air terchenta anda

ibnu rashidi - ini cerita terkini bumi malaysia ...bagaimana ya mesir boleh buka ruang udara untuk yahudi???

virtual insanity said...

bongok btol buang mak pak sndiri.. =/