Friday, January 16, 2009

bila khatib menitiskan airmata ...

Tatkala aku sibuk memblogging di depan pc, sambil membiarkan tv propaganda kerajaan terpasang dengan khutbah jumaat dari masjid negara. Aku akui, aku tak dengar khutbah yang disampaikan oleh khatib bertugas dan sekadar amek point tentang apa yang berlaku di palestin. Sedang aku ralit memblogging kisah apei- anak kampung , tetiba aku dengar suara khatib berubah, aku tinggalkan pc dan berlari ke depan tv...suara khatib berubah intonasi menceritakan apa yang berlaku di Palestine. Sewaktu itu khatib tengah menceritakan tentang tatacara islam di dalam peperangan yang dimana kita ketahui Yahudi bangsat tu mana tahu rule of war . Juga khatib berkata , kita ada 1.3 billion umat Islam dan zionis itu cuma ada 6 juta rakyat.... tetapi kenapa kita kalah ....????


Dan kali pertama, khatib membicarakan tentang jihad iaitu semangat kental perjuang Islam yang tidak takut mati demi maruah agama ...sedangkan Israel itu takut akan mati. Nah, tiba masa aku rasa umat Islam perlukan semangat jihad dan tiba masa aku rasa persetankan orang amerika yang takut perkataan jihad maka mereka gantikan dengan katanama terrorrist... Aku rasa kalau kumpulan jihad itu banyak dan berbondong bondong mengangkat senjata...nescaya Yahudi laknatullah itu lumpuh.

Aku akui aku lemah, nak pegang rifle pun tak larat. aku mulakan jihad kecil aku dengan menolak MCD, KFC,PIZZA HUT, dan aku akan follow up dengan barangan lain sedangkan ini semua faveret aku number wahid. Dan aku rasa makanan ni semua FDA pun dah kata pembawa carcinogenic cuma aku je ketegaq dan malas nak terima research FDA ...

Diakhir khutbah hatiku tersentuh bila khatib dengan tersedu menangis membaca doa untuk rakyat Palestine .... aku tahu satu hari palestine itu mampu kita takluki...




pesanan penaja: jangan boros cm aku, bukak pc and tv tak tutup ...ish ish ...

2 comments:

Ibnurashidi said...

Tiada kata lagi mampu untuk dituturkan..

Apa nak jadi umat Islamm...

KNOWLEE said...

pesanan penaja tu bagus...aku setuju...