Wednesday, April 1, 2009

persatuan Ibu

Lokaliti kawasan teres rumah aku terdiri daripada ibu ibu yang bekerja ...dari kecik sampai la skarang , kalau senario pakcik sidai kain atau bunyi ketung ketang pakcik masuk dapur memang bagi aku tu dah biasa ...sumenya jenis lelaki zaman kini yang patut lebih ramai contohi ... maka bila aku dah berganjak keluar dari zaman kampus ke dunia kerjaya ...aku balik rumah balik ... memang aku akui cara kami mengetahui perkembangan semasa time sidai kain atau ada makan makan antara rumah ...but we still take care our neighbour as limit as border yang sepatutnya ...

Cuma skarang ni aku dah join kelab ibu kerjaya yang bakal pencen dlm main probability cara old timer iaitu 'kutu'. entah camna plak dari idea mak angkat aku, bleh berjangkit dengan lebih ramai sampai bapak aku pun slamba nak join ,...dan terkini jiran selang dua rumah (lagi satu lupa bagi tahu ...deret rumah teres aku ni sume ada anak dara sama baya aku dan sume tak kawen lagi)..jiran aku ni majistret kat putrajaya pun dah mula join kelab ibu kerjaya nak pencen ...sebab partner in crime kami hanya mereka ... yang pasti jumlah ahli bertambah maka banyaklah yang dapat pulangannya ...

7 comments:

Pa'chik said...

men kutu ni bagus... leh disiplin kan diri nyimpan... kalau simpan snirik... salunya miss la kan... :P

satu lagi... sumber kewangan juga... macam kita perlukan duit sekarang.. nak pinjam.. orang tak kasik... ajak orang men kutu la.. cop nomor satu.. nanti bayar la.. hohoho...

Caracol S. Trampt said...

bagus main kutu ni

menyimpan!

thaliana_damia said...

pa'chik: lu blajo pycho ek ...aku memang cop nombor wahid sebab aku nak guna duit ...

tuan: pegilah ajak gang buat ...tapi aku rasa lu mesti sorang rm1k

Saichou said...

aku pon main kutu gak, ngn lecturer2..lecturer aku yg ajak.
caye cm tak caye jer, sbb gaji lecturer dh mahal..2 ari aku gelak sakan.

thaliana_damia said...

saichou : 10q drop masuk ...sebab orang skarang ada jalan buat duit mesti buat nya ...memang lecturer gaji mahal, tapi maintenance hidup diaorang pun mahal ...dengan buat kutu runcit runcit tu la diaorang bleh survive gak

Ae said...

Salam,sayalah Isma Ae itu, dan sekarang saya sudah tukar password gmail dan alamat blog...
terkejut besar saya bila lihat ada komen saya tentang blog ini di blog blue tulip pagi ini..

KNOWLEE said...

Mak aku dulu slalu gak main dan aku sampai sekarang tak faham konsep. Hoh~