Saturday, March 14, 2009

aku di TAG orang ....



di sebabkan arahan dari tuan caracol yang aku kena pegi folder picture, bukak folder keenam dan kena bukak gambar keenam ....

maka pada gambar ini , di tepi celah tingkap air asia yang membelah awan ketika aku bercuti ke bandung. Aku sebenarnya lemas naik air asia sebab dia terbang rendah... jadi aku nampak je la selat melaka sepanjang perjalanan. Lepas tu sampai je kat bandung, aku nampak rumah rumah rapat rapat dan ala ala kapal terbang ni nak sapu habis sume rumah. Time tu baru aku tahu indonesia ni padat betul ...selain nampak kehijauan sawah padi bukit ...setiap inci zarah dia ada rumah , ada orang .... ialah diakan populasi kedua terbesar dunia .... walau apapun aku ske indonesia ni sebab orang dia agungkan bahasa kebangsaan kemana aja walau dalam keadaan apa sekalipun .... lagi satu, aku suka cara mereka bercakap, dari pak supir kijang, pak supir kojek, pak supir angkot, teller bank prahara, money changer golden mas atau peniaga pasar baru ...bahasa mereka tersusun dan tak macam orang kita melayunya tunggang langgang ....


tuan caracol saya dah buat tag anda ...walaupun saya hanya guna folder picture dalam dvd sebab dah salin dalam dvd...

2 comments:

Caracol S. Trampt said...

TQ TQ TQ

bandung ok lagi, jakarta??? ya ampunnnnnnnnnnnnnnnnn

thaliana_damia said...

anda pernah ke jakarta ...wau macet banget!!