Wednesday, June 23, 2010

if u are so berjiwa rakyat

aku tak faham dan tolong sekarang sesiapa fahamkan


kenapa time 5-7 ptg ...mesti je ada kereta kereta besar dengan dua polis pengiring nak lalu dari jalan raja chulan ke bukit bintang ... tahu tak wahai penghuni kereta besar , jalan tu dah sedia sesak --congested kata omputih , dua lane bleh jadi 4 lane .. boleh tak kamu semua wahai kereta besar lalu time pukul 8.30 ke atas ...Bukan sekali sekala kamu semua buat hal macm itu ..boleh kata dlm seminggu tak kurang dari 3-4 kali.

Ini tidak, dah la lalu waktu sesak, lepas tu paksa kereta kereta ketepi ...kau orang nak suruh ke tepi mana lagi ...dah sesak sangat ...

Kata berjiwa rakyat ..kalau berjiwa rakyat ikut skali rasa sesak dlm traffic kuala lumpur ni. sila dengar , aku hanya kompromi pada ambulan yang bawa pesakit ...kalau kereta besar aku hanya ketepi sehingga pakcik polis tahan dan paksa berhenti.

If you;'re so berjiwa rakyat ...proof it!!!!!

3 comments:

Kelon Eric Bana said...

satu malaysia
pencapaian diutamakan
rakyat didahulukan la sangat...

KNOWLEE said...

Lagi 1 aku tak puas hati, diorang sumer guna petrol n tol, free of charge.

Sepatutnya diorg kena byr double tau tak? Dah la gaji diorg besar (duit kita), segala keperluan tu pun nak free aje. Kita jgk la yg kena charge mahal2, pusing2 masuk poket diorg jgk.

Arrrghhhhh...ni la namanya tak adil. Kalau dahulukan rakyat, pak menteri sumer sila bayar tol dan minyak double yg rakyat bayar. Baru ADIL!

thaliana_damia said...

knowlee :astro diaorang pun free :-)

eric bana punya klon : the modest operandi of implementation slogan satu malaysia