Monday, January 10, 2011

cereka pertama siri dua



"we end our class with tasbih kafarah and suratul asr" , mdm Rose berkata seraya usai kelas Biology 1 untuk hari ini.

Berbondong keluar daripada lecture hall A menuju ke cafe ataupun terus ke kolej , rendup petang , elok elok sangat beli makanan malam. Tangan kanan ralit menyeluk beg sandang radioactive hitam yang memang muat muat masuk segala notepad saiz A4 dan sebelah kiri memegang file nota. Yeah , sudah dijumpai , nokia 3310 blue black , check sms macam lah ada orang nak sms sedangkan biasa yang sport check abah dan mama je . Sportcheck anak dara mereka yang jauh tak lah mana di pusat matrikulasi UIA atau abbrevation dia :MCIIUM. jangan di tanya kenapa abbreviation jadi mat saleh , tapi nama skarang dah tukar CFS IIUM. Alhamdulillah , diterima masuk ke IPT. adalah hikmah , tak dpt matrik KPM , dapat matrik UIA , dekat dengan rumah , tiap minggu balik.

skrin handphone --- one sms recieved , tekan lagi dan ringtone , accept? tekan button hijau ,,,skali keluar ringtone perpisahan terasing from KRU . Bear in mind, 10 tahun dulu jangan mimpi nak tahu bluetooth , mp3, video ataupun gambar jadi bahan sms , ringtone ni pun dah ckp cara anda ikut perkembangan teknologi ..tp musykil , sape pulak bantai bagi lagu perpisahan terasing , langkah kaki menyelusuri studio arkitek , menghala ke tepi laluan pejabat sukan yang memang gelap dan jadi tempat nyamuk bersarang , terus naik tangga menghala Zainab Jahsyi ';s college dan mata masih menatap skrin. terus dalam kepala terfikir hanya seorang individu je ni

"imran , u ke sent ringtone perpisahan terasing?"
sms dibalas : "haah, i yang bagi."

perpisahan terasing , dah berpisah terasing ish ish .. ringtone macam ni kau bagi kat aku ...



----------------------------------------------------------------------

" Dalam hidup ini tak semua benda kita boleh dapat, kalau tak dapat , maknanya Allah nak bagi yang lebih baik " dialog -Imran -> Khalida , dengan jarak rentas selat melaka , tepian laut india , naik kapal terbang 2 jam 30minit , di lokasi --Jatinangor , Bandung dan seorang lagi : Kuantan, Pahang .

Macam mana cerita boleh jadi sampai rentas selat , sampai ke seberang negara sang saka , dan seorang lagi dekat pantai timur .. Nanti sambung yang pasti layan la gambar handphone biru cik khalida /ida tu dengan handphone nokia kelabu si Imran.

3 comments:

Kelon Eric Bana said...

imran?

imran ajmain merentas selat tebrau aja...hehehe

heh, zaman ni aku pakai arcatel....rasa inferior gila nak kuarkan handphone...malu sbb bntuk buruk macam pisang..

~* chirpy_chummy *~ said...

hoho..nice flashback ;)

thaliana_damia said...

eric : anda hebat ,,mana nak cari arcatel dah , bukan company tu dah dijual ke?

imran ajmain ---aku tak main nama dia , sebab ini bukan kisah seribu tahun pun

alang: nice flashback bab 3310