Sunday, March 21, 2010

pandora box

12 bulan aku tunggu ...bukan mudah ...tersayat dan terbakar hati ...rasa macam 6 tahun tu sia sia je ...but untuk menyesal tidak sekali ...

orang kata aku ego ..sebab setitik air mata pun aku tak tumpahkan ...maaf, aku tak berlagak atau ego ..tapi perlukan air mata aku tangisi untuk seorang lelaki yang tidak pernah kesian kan aku walaupun sekuman nafas dia kat bumi ...perluke aku menangis sedangkan di hujung sana tengah meraih gembira. Aku tak ske buat unfair event untuk diri sendiri ...dan setahun itu aku bangkit ...sape kata hidup aku cm pelangi atau nampak happy ...yes , i try to find it ..

Bukan senang nak kutip jigsaw puzzle yang dah bersepah sepah ...aku tanam tekad, bukan dia saja yang boleh ada kat sebelah ...sebulan aku cm orang takde arah ... tiap hari teringatkan dia (even hari ni pun kekadang nama dia terkeluar gak kat hati ni (belum di mulut lagi)) ..susah tapi kalau ada kesungguhan boleh buat punya ..aku tak suruh hati aku benci dia ...tapi cukup lupakan dia ..dan sebenarnya memang tidak boleh lupa ...

Belajar mengenal diri ..aku jadi gler travel ..penyudahnya last year aku 3 kali travel ...dan this year aku sambung tradisi ..learn new things in a different way

Hari ni aku berani kembali membuka pandora box(segala barang pemberian dia) ...bukan untuk apa sekadar memberi tahu hati ku sudah boleh menerima

DIA TIDAK PERNAH TERCIPTA UNTUKKU !!!!

2 comments:

KNOWLEE said...

Babe, i pun penah rasa benda yg sama a few months ago.
Memang terseksa, bila kita cintakan org yg tak pernah cintakan kita.
Kita kat sini teringat-ingat kat dia, dia sesaat pun tak pernah ingat kita.
Lagi malang bila dia sgt dekat dgn i.
But, i usaha sungguh2 utk lupakan dia.
I buat mcm2 aktiviti yg buat i rasa diri i busy.
I doa hari2 kat Tuhan supaya ditutupkan pintu hati i pada dia.
Alhamdulillah, berhasil n skang ni i mmg dah get over dia.
Kadang2 tu mmg terlintas jgk tp kita kena ignore cepat2.
Ckp dgn diri sindri, 'STOP IT!'.

Lain org lain cara utk get over.
But trust me, 'STOP IT!' tu memang berhasil.
Insya Allah.

thaliana_damia said...

Knowlee , yes that true enuff ...stop it is the best way ... sape kata tak terlintas di hati tu tipulah but apa nak dikenang orang yang tak ingat kita langsung langsung